Напрацювання практичних шляхів професійної комунікації як результат роботи круглого столу «Видавнича справа: виклики сучасності» - Масімова, Лариса (Інтегровані комунікації, 2019)
Сьогодні важливим завданням для професійної комунікації в галузі видавничої справи є віднайдення формальних і неформальних майданчиків для фахової взаємодії та обміну інформацією між науковою спільнотою, видавцями-практиками, здобувачами вищої освіти та освітянами. Вільний обмін інформацією, конструктивна професійна дискусія сприяє обміну досвідом у вирішенні складних професійних завдань, підвищенню якості освіти, використанню наукових здобутків у видавничій діяльності.Мета наукового повідомлення – виявити і описати практичні шляхи професійної комунікації за результатами роботи круглого столу «Видавнича справа: виклики сучасності». Поставленна мета передбачає такі завдання:1) окреслити практичні шляхи професийної комунікації за результатами роботи круглого столу;2) з’ясувати науково-практичні результати роботи круглого столу для кожної групи суб’єктів комунікації.Головне завдання ініційованого науковцями кафедри видавничої справи круглого столу – почути запити фахівців видавничої галузі та врахувати їх під час навчання студентів. Круглий стіл показав, що сучасні видавництва потребують фахівців, які можуть забезпечити ефективну комунікацію під час створення бренду видавництва, просування та популярізації новинок книгодруку, творів авторів-початківців тощо. Професійна комунікація потребує ефективної та оперативної взаємодії з науковою спільнотою. Круглий стіл став ефективним каналом кумунікації саме тому, що створив умови для обміну інформацією між науковцями та видавцями-практиками, продемонстрував високий інтерес з боку фахівців до наукових розвідок з дослідження та прогнозування стану вітчизнянної видавничої галузі.