ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ АРХІВІСТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ "ІНФОРМАЦІЙНА, БІБЛІОТЕЧНА ТА АРХІВНА СПРАВА" В КОНТЕКСТІ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ДОСВІДУ - Makarova, Mariia (Інтегровані комунікації, 2018)
У статті досліджується актуальна проблема підготовки архівістів в Україні, що набула особливої актуальності на початку 1990-х років, коли зі здобуттям незалежності розпочалося відновлення зруйнованої у 1930-ті роки наукової школи архівної справи. Авторка статті посилається на низку прийнятих в 90-х рр. законів, що створили підґрунтя для впровадження сучасних інформаційних відношень. У статті йдеться про європейські підходи до підготовки спеціалістів архівної справи, перспективи підготовки архівістів спеціальності«Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» в Київському університеті імені Бориса Грінченка. На підставі аналізу європейських тенденцій архівної освіти наведено перелік основних її форм. Також розкрито загальні та фахові компетентності, які спрямовані на практико-орієнтоване навчання студентів, залучення їх до відповідної діяльності. Дослідниця доходить висновків, що практико-орієнтоване навчання є важливим також для кращої адаптації випускників до ринкових умов та їх працевлаштування, підвищує конкурентоспроможність молодих фахівців та їх соціальних захист.DOI: 10.28925/2524-2644.2018.6.6