Підготовка PR-менеджерів для українських книжкових видавництв за спеціалізацією «Реклама та PR у видавничій справі» на кафедрі видавничої справи Університету Грінченка - Єжижанська, Тетяна (Інтегровані комунікації, 2018)
Актуальність теми зумовлена тим, що на сучасному етапі книговидавничої діяльності більшість редакцій потерпає від нестачі фахових PR-менеджерів, які здатні керувати комунікаційною політикою видавництва. У статті наголошується, що поява нової спеціальності, такої, як книжковий піарник, – це вимоги ринку. адже робота над видавничими проектами сьогодні – це насамперед якісний менеджмент, належний піар та постійна комунікація з аудиторією і співорганізаторами заходів. Саме тому в запропонованому дослідженні звернено увагу на необхідність підготовки PR-менеджерів для українських книжкових видавництв. вивчивши запити ринку щодо фахівців з інтегрованих комунікацій у сфері культури і видавничій галузі зокрема та розглянувши вимоги, які висувають видавці до посади PR-менеджера видавництва, авторка статті доходить висновків, що робота у книговидавничій галузі вимагає широкого кола компетенцій щодо якісного менеджменту, ефективної комунікації з цільовою аудиторією та організації роботи з мас-медіа. такий рівень підготовки здатна забезпечити лише системна ґрунтовна університетська освіта. аналізується підготовка студентів-журналістів за освітньою програмою «видавнича справа та редагування» й спеціалізацією «Реклама та PR у видавничій справі» на кафедрі видавничої справи Інституту журналістики Університету Грінченка як майбутніх фахівців для видавничого ринку.