Програмна продукція радіостанції "Львівська хвиля": жанрово-тематична характеристика - Гандзюк, Віталій Олександрович (Інтегровані комунікації, 2019)
На прикладі програмної продукції радіостанції «Львівська хвиля» у статті розглянуто радіо як потужний засіб масової інформації, який визначає рівень демократизації суспільства та його розвиток. Послуговуючись загальнонауковими методами наукового дослідження (аналіз, синтез, узагальнення), дослідник з’ясовує основні принципи формування програмної концепції, цільове, жанрово-тематичне та аудиторне призначення передач української fm-радіостанції «Львівська хвиля». Зокрема автор статті наводить відомості про те, що ефір радіостанції на 80 % складають музичні програми, 20 % припадає на новини та рекламу. Науковець детально зупиняється на інформаційно-аналітичних програмах «Львівської хвилі», вивчає концептуальні засади кожної з програм, називає спільні засоби мовлення, що зумовлюють впізнаваність радіостанції, вказує також на відмінності, що створюють орігінальне ефірне тло кожної окремої програми. Вивчено і описано такі програми і рубрики «Львівської хвилі»: інформаційно-аналітична програма «Хороші аналізи» та її рубрики «Слово не горобець», «Чисті числа» (ведучі Володко Лучишин та Ірина Мартинюк), інформаційна програма «Акценти» (ведучі Ірина Вовк та Андрій Бурда), ток-шоу «Наживо» (ведучий Андрій Великий), аналітично-дискусійне шоу «Момент істини» (ведучий Володко Лучишин), музична програма «Хронологія успіху» (автор і ведучий Андрій Антонюк), музична програма «Jazz Pro» (ведучий Ігор Мосєсов), проєкт «Наші», спецпроєкти «Радіопузики», «Фантазії на асфальті», «небесна сотня. Львівщина», радіостанція в мережі Інтернет «РІДНЕ.online». Зроблено висновок, що радіо «Львівська хвиля» вдало формує власне, оригінальне наповнення ефіру, дотримується жанрів радіожурналістики та формули успіху радіо – гарний і бадьорий настрій, дружня й невимушена атмосфера, жива розмова; оперативно інформує слухачів про актуальні та важливі події в країні та світі; журналісти створюють якісний контент – інформаційні, аналітичні, розважальні та музичні програми.