ВИДАВНИЧІ ПОСЛУГИ В СТРУКТУРІ МЕДІА-КОНСАЛТИНГУ: ТЕНДЕНЦІЇ І ПЕРСПЕКТИВИ - Dorontseva, Yelizaveta (Інтегровані комунікації, 2018)
Медіа-консалтинг – новий малодосліджений різновид консультування на ринку інтелектуальних послуг України, що втім успішно розвивається та має значні практичні напрацювання. Саме цим і зумовлена актуальність теми дослідження, мета якого з’ясувати видавничий складник у структурі медіа-консалтингу на українському ринку інтелектуальних послуг. Об’єкт дослідження – медіа-консалтинг. Предмет вивчення – видавничі послуги як складник медіа-консультування. Для досягнення поставленої мети було визначено перелік таких завдань: 1) вивчити досвід видавничих організацій у структурі яких є медіа-консалтингові послуги; 2) типологізувати основні видавничі послуги медіа-консультування; 3) навести перелік перспективних напрямів медіа-консалтингових послуг в структурі діяльності видавництв. Наукова новизна полягає в тому, що авторкою вивчено медіа консалтинговий досвід у діяльності українських видавництв. Окреслено перспективи впровадження медіа-консалтингогових послуг у видавничій справі. Для реалізації мети та завдань дослідження використано низку методів наукового пізнання. Зокрема загальнонаукові методи аналіз та синтез, метод прогнозування, системний метод. За допомогою названих методів з’ясовано тенденції розвитку послуг медіа-консалтингу у видавничій справі, перспективи впровадження медіа-консалтингу в структуру послуг видавничого підприємства. DOI: 10.28925/2524-2644.2018.6.10